Cupcakes + 3x(ciocolata) = Yummy

Pentru aceasta postare o sa las pozele sa vorbeasca / sa va faca sa salivati.

lick me!

bite me!

Ce imi place la aceasta reteta este faptul ca o poti transforma foarte usor intr-un tort (excelent daca adaugi si capsuni/visine proaspete). Crema ganache este extrem de usor de facut si versatila, asa ca o puteti folosi la orice prajitura care cere crema de ciocolata. Crema pentru decorat, desi mai complicata, este crea mai buna crema de ciocolata pe care am avut ocazia sa o fac pana acum (si are gust de inghetata de ciocolata, fara sa iti inghete limba).

Si acum reteta. šŸ˜‰

Cupcakes cu ciocolata

via Annie’s Eats

Ingrediente pentru cupcakes:

3/4 cana cacao

3/4 cana apa fierbinte

3 cani faina

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita praf de copt

1 1/4 lingurita sare

330 gr unt nesarat

2 1/4 cani zahar

4 oua, la temperatura camerei

4 lingurite esenta de vanilie

1 cana smantana, la temperatura camerei

IngredienteĀ  umplutura (ganache):

230 gr ciocolata amaruie, taiata marunt

1 cana plus 2 linguri smantana pentru frisca

4 linguri unt, la temperatura camerei

Ingrediente crema:

400 gr ciocolata amaruie, taiata marunt

260 gr crema de branza (Philadelphia), la temperatura camerei

9 linguri unt, la temperatura camerei

3 cani zahar pudra, cernut

6 linguri cacao neagra

un praf de sare

1 cana plus 2 linguri smantana

1. Incalziti cuptorul la 175 de grade celsius/ treapta 5 la gaz. Tapetati cu hairtie pentru cupcakes/muffins formele.

2. Intr-un vas mic amestecati cacao cu apa fierbinte pana se formeaza o pasta omogena.

3. Intr-un alt vas amestecati cu telul faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea; lasati de o parte.

4. Intr-o craticioara de marime medie amestecati untul si zaharul si puneti la foc mediu. Incalziti, amestecand din cand in cand, pana se topeste untul.

5. Luati amestecul de unt si zahar de pe foc, treceti intr-un bol si amestecati cu o spatula pana cand se raceste (4-5 minute).

6. Adaugati ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

7. Adaugati vanilia si amestecul de cacao cu apa si bateti bine pana cand se omogenizeaza.

8. Adaugati amestecul de faina alternand cu smantana (adaugati jumatate din faina, apoi smantana, si la sfarsit restul de faina) si amestecati dupa fiecare aditie pana ingredientele se incorporeaza in aluat.

9. Umpleti formele cu aluat si coaceti timp de 18-20 minute. Dupa ce s-au copt, lasati sa se raceasca in forme 5-10 minute. Scoateti prajiturelele din forme si lasatile sa se raceasca complet.

10. Pentru ganache, puneti ciocolata taiata marunt intr-un vas. Incalziti smantana pentru frisca si untrul intr-un vas pana can untul s-a topit si smantna ajunge la punctul de fierbere. Turnati smantana peste ciocolata, lasati sa stea 1-2 minute si apoi amestecati pana cand compozitia se omogenizeaza. Lasati compozitia sa se raceasca si apoi dati la rece pana cand se ingroasa putin.

11. Cand ganache-ul s-a ingrosat, taiati un con in mijlocul fiecarei cupcake. Taiati varful conului si pastrati baza. Umpleti cu ganache si acoperiti cu baza conului.

12. Pentru crema, topiti ciocolata la baie marine. Lasati de o parte sa se raceasca (sa fie calduta). Amestecati crema de branza si untul pana se deschid la culoare si devin fluffy. Adaugati putin cate putin zaharul pudra, cacao si sarea. Adaugati ciocolata topita si smantana. Continuati sa amestecati crema pana cand se omogenizeaza. Folositi crema imediat.

Leave a comment